Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Oturma Grubu Döşeme Modelleri

Oturma Grubu Döşeme Modelleri

Oturma grupları genelde 2 yataklı koltuk ve 2 tekli koltuktan oluşmaktadır. Bazı modellerinde bu iki tekli koltukları da yatak olmaktadır. Oturma grubu döşeme modelleri genelde kasa ve kol kısımları deri minder kısımları ise kumaş olmaktadır. Bazı modelleri sabit font bazı modelleri ise fermuarlı minderden oluşmaktadır.

Oturma grubu döşeme modelleri için farklı bir kaç dikiş modeli vardır. Bu dikiş modeli sabit fontlu çekyat modellerinin oturum ve sırt bölgelerine uygulanmaktadır. Atölyemizde yüz değişimi yaptırtacağınız oturma grupları için farklı dikiş desenleri de bulunmaktadır. Bu desenler arasında seçeceğiniz model oturma grubuna uygulanmaktadır.

Son resimde öncesini ve sonrasını gördüğünüz oturma grubunun üzerindeki desen müşterimizin katalokdan seçimi ile yapılmıştır. Oturma gruplarına yeni desen ve model çalışmalarımız sürekli olmaktadır. Bu resimdeki modellerin dışında güncel modellerimizde çıkmaktadır. Limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak başka model ve tasarımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Oturma Grubu Döşeme Fiyatları

Oturma grupları iskelet yapısı ile sağlamdır ve kullanışlıdır. Kullanışlı olması ise hem yataklı hemde sandıklı olmasından kaynaklanmaktadır. 2 kanepe 2 tekliden oluşan oturma gruplarında komple sünger ve kumaş değişimi ile birlikte ihtiyaç halinde onarımınında yapılması  seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre değişebilir.

Yuklarıdaki son resimde örnek çalışmamızda komple kumaş ve sünger değişimi yapılmış ve yatak kısmında da ürün sahibinin seçmiş olduğu bir desen kullanılmıştır. Sünger olarak 32 dns gri sünger kumaş olarak ise tay tüyü kumaş kulanılmıştır. Bu işlemin maliyeti 4.000 TL olmuştur. Sizlerde oturma gruplarınızın kumaş değişimi ve sünger yenilenmesi için koltuk resimlerini bize whatsapp (0532 563 95 88) veya limonkoltuk@gmail.com adresine göndererek fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Oturma Grubu Döşeme Tamiri

Oturma gruplarında zamanla oluşan ve müşterilerimiz tarafından bize bildirilen sorunlardan sıralamak gerekir ise;

İlk sorun olan ayak bağlantı yerinin kırılmasını ele alalım;

Oturma gruplarının ayakları ve bağlantı yerleri genelde sunta olur. Dahası ise ayaklar alttan suntaya bağlanmaktadır. Zamanla temizlik için veya kullanıma bağlı olarak ileri geri çekilmesi ile bu ayaklar ya bağlantı yerindeki plastik kırılır yada bağlı olduğu suntadan kırılır. Bakıldığı zaman bu sorun çözümsüz gibi görünsede ayak değişimi de olabilir, bağlantı yerindeki plastik aksamın değişimi de.

Bu konuda en büyük sorun ise ayak bağlantısının suntaya yapılması ve bu suntanın kırılması. Alt zemindeki suntanın değişimi ile bununda çözümü vardır fakat bu işlem maliyet olarak daha yüksek çıkabilir. Böyle bir arıza ile karşı karşıya kalmanız durumunda limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak oturma grubu için ayak tamiri veya değişimi yaptırtabilirsiniz.

Kolların üst kısmındaki çökme sorunu ;

Bu sorun aslında sadece oturma gruplarına has bir sorun değildir ama oturma gruplarının bu bölümünde genelde ince sunta kullanıldığı için çocukların üzerine basması ile zamanla kırılmaktadır. Bu sorunun çözümü için kolun komple yenilenmesi gerekmektedir. Kol üzerinde var olan kumaş sökülerek  kolun üzerindeki kırık sunta yenilenerek tekrar döşeme yenilenmesi ile sorun ortadan kaldırılmaktadır. Kolun kumaşı yenilenmeden bu işlemin maalesef ki çözümü yoktur.

Oturma gruplarının kolları demonte şeklindedir. Yani vidalıdır ve sökülüp takılabilir. Bu nedenle oturma gruplarının kolunda oluşan bir sorunu gidermek mümkündür. Kolun iskelete sabit olması durumunda sadece kol kumaşı yenilenerek bu tamiratın yapılması mümkün olmayacaktı.

Koldaki yapılacak bu tamiratın tek bir sorunu olacak aynı renk ve desende kumaş bulabilmek. Bunuda kumaş kartelasından renk karşılaştırması yaparak aynı rengi bulup sorunu çözebiliriz.

Peki aynı renk bir kumaş bulamaz isek ne yapacağız. Böyle bir durumda ise ya komple takımın kollarının hepsini yenileyeceğiz yada takımın kendisini komple yüz değişimi yapacağız Bu konuda yardım almak için atölyemizi arayabilirsiniz.

Oturma grubu için tek bir kolun yenilenme ve tamir edilme ücreti 250 liradır. Takıma ait 8 kolun yenilenmesi ise 800 tl dir. Bu rakamlar kolun modeline ve kullanılacak kumaşa veya deriye göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle güncel bilgi için atölyemizi iletişim numaralarından arayınız.

Kolların sallanması;

Koltuklarda kolların sallanması sadece oturma gruplarına has bir sorun değildir. Genel olarak kullanılmaktan kollar sallanmaya başlamaktadır. Bu sallanma oranı oturma gruplarında daha fazla olabilmektedir. Nedeni ise bu oturma grubu modellerinde kolların vidalı yani demonte olmasıdır. Bu vidalar zamanla gevşeyerek kolun sallanmasına sebep olmaktadır. Böyle bir durumda aslında çözüm basittir. Yatak altındaki bazanın içinden kolun vidalarını bir anahtar yardımı ile yada el ile sıkmak gerekecektir. Böylece oturma grubunda yaşanan kol sallanma sorunu giderilmiş olacaktır.

Eğer ki kol vidalı değil kasa ile bütün ise ve sallanma var ise o zaman çözüm o kadar basit olmayacaktır. Çünkü bu durumda kolun sağlamlaştırılması için kumaş değişimi esnasında iskeletin eklem yerlerinden onarım yapılarak işkence ile sıkıştırılması ile tamirat mümkün olacaktır.  Oturma grubunuz komple yüz değişim ve onarım işlemine girmeden koldaki sallanma sorunu çözülemeyecektir. Sizlerde böyle bir sorun ile karşı karşıya kaldığınızda limon koltuk tamir atölyesini arayarak oturma grubu döşeme modelleri için onarım yaptırtabilirsiniz.

Oturunca zemindeki yayların hissedilmesi;

Oturma grubunuz var ve zemin yerlerinde yaylar veya ahşap hissediliyor ise bunun tek çözümü var ürünlerin komple yüz değişimi ve tadilata girmesidir. Böyle bir sorunun geçici  bir çözümü yoktur.  Bazı müşterilerimiz arayıp koltuğun zeminindeki elastik kolonların gevşediğini bunun alttan desteklenmesi gerektiğini belirtiyor ama böyle bir işlem kesinlikle sağlıklı bir çözüm olmadığı için önermiyoruz. Bu ve benzeri sorunların en temel çözümü koltukların komple yüz değişimine girerek elastik kolonlarından süngerine kadar yenilenmesidir.

Bu onuda sadece şöyle bir durum yapabilirsiniz. eğerki oturum minderleri fermuarlı ise sadece bu süngerleri yenileterek bir çözüm bulunabilir. Bununda bir şartı var elastik kolonların çok zayıf olmaması gerekir. Aksi durumda sünger değişimi bir işe yaramayacaktır. Sünger değişimi ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatı buraya TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

Oturma grubu döşeme fiyatı hesaplanırken tüm bu yapılacak olan tadilatlar dikkate alınmaktadır.

Sandık kısmının altındaki suntada kırılma veya çökme ;

Oturma gruplarının sandık bölümlerinin altı ince bir suntadır. Bu nedenle içine konulan ağır eşya ile çökebilmektedir. Çökmenin dışında içine ayakla basılması ( afacan çocuklar) bu ince olan suntanın kırılmasına sebep olmaktadır. Bazanın altında olan bu sunta eğer ki ortasından kırıldı ise mecburen değişmekten başka çaresi yoktur fakat çivi veya vidalarından atma oldu ise herhangi bir değişime gerek kalmadan sökülen çivi ve vidalar yeniden takılarak eski sağlam haline getirilebilir. Oturma grubu döşeme modelleri içim bu ve benzeri tamir işlerinde Limon koltuk döşeme atölyesini arayarak yardım alabilirsiniz.

Exit mobile version