Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Koltukları Köşe Takımına Çevirme

Koltukları Köşe Takımına Çevirme?

Koltukları köşe takımına çevirme işi birçok ev hanımının yapmak isteyip de nasıl olacağına dair bir fikri olmadığında dolayı ikinci plana attığı bir konudur. Günümüz koşullarında odaların küçüklüğüne birde  oturma gruplarımız veya koltuklarımız eklenince zaten küçük ve kullanışsız olan odalarımız hepten işin içinden çıkılmaz duruma gelmektedir. Bu duruma çözüm var mı, var olan koltukları atmak yerine köşe koltuk modeline çevirebilirmiyiz dediğinizi duyar gibiyiz. Cevap : EVET. Koltuk takımından köşe takımına çevirme mümkündür.

Peki bu nasıl olacak ?

Örneğin; 1 adet üçlüden ve 1 adet ikiliden oluşan koltukları köşe takımına çevirme  mümkün. Kanepelerinizi odanızın ölçüsüne göre ayarlayarak, gerekirse iskeletinde de oynama yapılarak çokta kullanışlı bir köşe takımına çevirebiliyoruz. Üstelik bunun maliyeti yeni bir köşe koltuk takımı almaktan çok daha uygun bir fiyata olmaktadır.

Var olan koltuklarınızın yüzü eskidi ama köşe koltuğuna ihtiyacınız var ise koltuklarınızı atmak yerine yüz değişimi ile birlikte koltuk takımından köşe koltuk yapmak mümkün. Bu konuda aklınıza takılan soru var ise atölyemizi arayarak sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Koltukları Köşe Takımına Çevirme İstermisiniz ?

Sizde eski koltuklardan köşe takımı yapmak istiyorsanız koltuklarınızın resmini whatsapp dan bizimle paylaşmanız yeterli olacaktır. Koltuk döşeme ustamız bu konuda size olur yada olmaz diye bilgi verip ayrıca fiyat konusunda da bilgilendirecektir.

Tam tersi durumda da yani köşe koltuğunu normal bir oturma grubuna çevirmek de mümkündür. Bu konuda belirtiğimiz gibi koltuğunuzun bu işleme uygun olup olmadığını anlamamız için mutlaka görmek gerekmektedir.

İletişim sayfamızdaki bilgilerden atölyemize ulaşabilir yapmış olduğumuz koltuk döşeme örneklerine ise instagram adresimizden görebilirsiniz. Sizin için renk ve model fikri olabilir.

Görsellerini paylaştığımız türden koltuklara sahipseniz açıklamaları okuyarak eski koltuklarınızı köşe takımına çevirmek mümkün mü değil mi anlayabilirsiniz.

Benim koltuğum neden köşe koltuğa dönüşmesin diye sitem eden müşterilerimize de bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyoruz. Koltuk bir şekilde köşe koltuk modeline dönüşür fakat işlem bittiği zaman her şekilde koltuk takımı hem göze hemde konfora hitap etmelidir. Olmaz dediğimiz koltukların ya astarı yüzünü geçer yada iş bitiminde hoş bir model oluşmayacağı için olumsuz durum bildirmekteyiz.

Resimlerdeki örneklerden de gördüğünüz üzere bu işlemleri yapmak mümkündür. Bu resimlerdeki ürünler kendi müşterilerimize yaptığımız orjinal ürün resimleridir. Koltuğun köşeye çevrilmesinin haricinde modelinde de değişimler yapılmaktadır. Örnek verecek olursak 3 numaralı kanepe ile 4 numaralı mavi mavi köşe aynı ürün aslında. Köşe olmadan önceki haline dikkat ederseniz her iki tarafta da kol var ve bu kollar normalden daha kalın. Köşe koltuğa çevirilirken aynı zamanda bir tarafın kolu tamamen iptal edilirken diğer tarafın kolu eskisine nazaran yarı yarıya inceltilmiştir. Bu sayede sadece kanepeler köşe koltuğa dönmekle kalmamış aynı zamanda model değişimide yapılmış olmaktadır.

Kanepelerin köşeye dönüşümü için müşterilerimizden yoğun olarak aldığımız bazı sorular vardır. Bunlardan biri;

Koltuklarımın kumaşı değişmeden köşeye döner mi ?

Bu soruya cevap vermeden önce sizinle bir resim paylaşacağım.

Kanepenin istediğiniz ölçülerde köşe koltuğa dönmesi için iskelet olarak geçtiği aşama bu resimlerdir. Eski kumaşı komple sökülmüş, istenilen ebatlara göre ayarlaması yapılmış ve köşeye uyumlu hale getirilmiş bir koltuk iskeleti.

Köşeye dönmesi için bu aşamadan geçen bir koltuğun kumaşı sökülmeden olma ihtimali nedir?

Burada gördüğünüz koltuk iskeletleri bir üst resimdeki mavi köşe koltuğuna aittir. Her model bu aşamadan da geçmek zorunda değildir. İstediğiniz ölçüye göre bu aşamadan geçmeden ve kumaşı değişmeden köşe olma ihtimalide vardır fakat limon koltuk döşeme atölyesini bu konu için aradığınızda lütfen ısrarcı olmayın. Çünkü ustanız size olmayacağını söylüyor ise açıklaması budur. Sizin yapmanız gereken koltuk resimlerini bizimle paylaşarak köşe koltuğa dönüp dönmeyeceği, dönerse maliyetinin ne olacağına dair bilgi almaktır.

Bu konuda müşterilerimizden aldigimiz bir diğer soru ise;

Koltuklarım köşeye cevrilirken istediğim ölçüde olur mu ?

Bu sorunuzun cevabı evet olur. CunÇü kumaşı değişip aynı zamanda köşe koltuğa dönecek bir kanepe eski kumaşından tamamen ayrılmaktadır. Yukarıda resimde gördüğünüz üzere sadece iskelet kalmakta ve bu iskelet üzerinde uzunluk olcusu olarak istenildiği kadar oynanmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken tek konu ise, köşe koltuğun ölçüsü ne kadar büyür ise koltuğun maliyeti de o kadar artmaktadır.

Exit mobile version