Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Sandalye Döşeme Kaplama

Sandalye Döşeme Kaplama Fiyatları

Sandalye döşeme kaplama fiyatlarını belirleyen bir kaç önemli etken vardır. Bunlar sırasıyla;

Bu durumlar doğrultusunda sandalye döşeme fiyatları oluşmaktadır. Bunu bir kaç örnek ile daha anlaşılır bir duruma getirelim.

Sandalye Döşeme Kaplama 1 :

Bu model sandalyelerde kumaş değişim ihtiyacı dışında ayak yapısı itibarı ile kullanıma bağlı olarak eklem yerlerinden ayrılarak sandalyede zamanla sallanmalar meydana gelmektedir. Yüz değişimi yapılacağı zaman iskeletininde elden geçmesi tamir edilmesinde fayda olacaktır. Bu model sandalyelerde kronik oluşan bu sallanma sorunundan dolayı işini iyi bilen üreticiler iskelet yapımında gerekli önlemi alarak bu sorunu en baştan çözmektedirler.

Bu sandalye modelleri genelde 6 adetten oluşmaktadır. 6 adet için 9 mt kumaş gitmektedir. Her üründe olduğu gibi bu sandalye modellerinde de seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre yüz değişim ücreti ortaya çıkmaktadır. 6 sandalye için sünger değişim ve işçilik ücreti 1800 tl’ dir. Seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre x 9 mt olarak işlem yapılarak net rakam ortaya çıkacaktır. Metre fiyatı 90 tl olan bir kumaşın seçildiğini düşünecek olursak 810 lira toplam kumaş ücreti tutacaktır. İşçilik , sünger değişimi ve kumaş dahil 2.600 tl bir rakam çıkmaktadır.

Kumaş ücretini ayrı hesaplamak zorundayız çünkü her kullanıcının seçeceği kumaş farklı olacağı için ve fiyatı etkileyen bir unsur olduğu için kumaş fiyatı ürün sahibinin seçimine göre ayrıca hesaplanmaktadır.

Sandalyelerinizin yenilenmeye ihtiyacı var ise güncel fiyat bilgisini atölyemizi arayarak öğrenebilirisiniz.

Sandalye Döşeme 2  :

Model itibarı ile 1 numaralı sandalye ile aynı iskelet yapısına sahiptir. Bu model bir sandalyeniz var ise yüz değişim ve tamirat ücreti hemen hemen 1 numaralı sandalyemize yakın bir ücret çıkacaktır. Bu bilgiler size verilecek net rakamlar değildir. Bu nedenle güncel fiyat bilgisi için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Sandalye Döşeme 3 :

Kapitoneli sandalyelerin yüz değişimlerinde mutlaka süngerlerininde yenilenmesi gerekmektedir. Çünkü zamanla yumuşayan süngerden dolayı kapitonelerde bozulmaktadır. Düzgün görünümlü bir kapitoneli sandalye için sünger değişimi şarttır.

Bu sandalye modelinde tek sandalye ye 1,5 mt kumaş gitmektedir. İşçilik ve sünger değişimi 350 tl dir. Bu ücret dışında ayrıca kumaş ücreti çıkacaktır. Ortalama 90 liralık iyi bir kumaş kullanılacağı hesaplanacak olur ise toplamda bir adet sandalye için 135 tl de kumaş ücreti çıkacaktır. Kumaş dahil komple sandalye kaplamasında 1 adet kapitoneli sandalye 485 lira gibi bir maliyet oluşmaktadır.

Seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre bu rakamda oynama olacaktır. Bu nedenle güncel bir fiyat bilgisi için sandalye resimlerinizi bizimle paylaşarak güncel bir fiyat alabilirsiniz.

Sandalye Kaplama 4 – 5 :

Klasik sandalye modeli olarak da geçer. Bu modeller genelde avangart yemek odası takımlarında kullanılır. Düz döşemede 1 sandalye ye 1 mt kumaş , kapitoneli olan modelde ise 1,30 mt kumaş gitmektedir.. Kumaştan dolayı ücret farkı oluşmamaktadır fakat kapitoneli modelde işçilikten dolayı bir ücret farkı oluşur.

Klasik sandalye kaplamalarında kumaş hariç düz modellerde 250 tl kapitoneli modellerde ise 350 tl işçilik ve sünger ücreti bulunmaktadır. Seçilecek kumaşın mt fiyatına göre ayrıca kumaş ücreti çıkmaktadır. Bu modellerde genelde kadife kumaş tercih edilmektedir. Kadife kumaşlarda ise ortalama 90 – 150 tl arası değişen kumaş mt fiyatları vardır. Buna bağlı olarak kumaş dahil 500 tl gibi bir ücret çıkmaktadır. Bu rakam seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre değişmektedir.

Klasik sandalyelerde ayrıca boya yapılacak ise ekstradan ücretlendirilecektir. Kendi renginde boyanması ile farklı bir renkte boyanması arasında da fiyat farkı bulunmaktadır. Klasik sandalyelerde kendi renginde boyanması sandalye başına 100 tl farklı renkte boyanması ise sandalye başına 150 tl ücret tutmaktadır. Örnek resimdeki gibi bir sandalyeniz var ve kumaş seçip fiyat bilgisi almak istiyorsanız bizi aramanız yeterlidir.

Sandalye Kaplama Fiyatları 6 :

Düz model sandalyelerde net olarak sandalye başı 1 mt kumaş gider. Bu sandalye modellerinde genelde düz modern kumaş tercih edilmektedir. Kumaş fiyatlarıda 80-100 tl arası değişmektedir. Sünger değişimi , kumaş değişimi ve işçilik dahil sandalye başına ortalama 350 tl maliyet çıkmaktadır. Ayaklarının boyasının yenilenmesi ile bu rakam sandalye başına 400-450 tl olmaktadır. Düz model sandalye kumaş yenilemelerinde komple a’ dan z’ ye yenilenmektedir. Fiyatlar sürekli yenilenmektedir. Bu nedenle sandalye döşemeniz için en güncel fiyatı arayarak ustanızdan alınız.

Sandalye Döşeme 7 :

Maliyet açıcından en ekonomik sandalyedir. 50 cm kumaş döşemesi için fazlası ile yeterlidir. Bu modellerde ortalama dokuma veya tay tüyü tarzı kumaşlar ise adet başı 200 tl gibi bir maliyet çıkmaktadır. Tabiki boya ihtiyacı yok ise. Bu sandalyenin komple yeniden boyanması demek ekstradan sandalye başına 150 tl maliyet demektir. Bu model sandalyeniz var ve döşeme yenilemesi ile birlikte boyası da yenilenecek ise sandalye başına 350 tl maliyet çıkmaktadır.

Sandalye Döşeme 8  :

Model olarak 4 ve 5 numaralı sandalyeler ile hemen hemen aynıdır. Tek fark fazladan kollarıın olmasıdır. Bu nedenle maliyet olarak aynı rakam çıkmaktadır. Yanlızca boya maliyetinden cüzi bir rakam farkı olabilir. Sandalye döşeme kaplama işlemlerinizde atölyemizi arayarak detaylı bilgi alabilir tamirat işlemi için kumaş seçeneklerini adresinize isteyebilirsiniz.

Sandalye Tamiri

İlk resimde gördüğünüz sandalye müşterimiz tarafından kullanılan ve oturum yeri çöktüğü için yüz değişim ve tamirata gelmiştir. Resmi büyülterek de bakacak olursanız sandalyenin oturum yerinde olması gereken elastik esnek lastik kullanılmamıştır. Bunun yerine sert karton mukavva kullanılmış. Sonuç ne mi? 6 ayını doldurmadan tamamen dökülen bir sandalye. Ucuz ürünün neticesi.

İkinci resimdeki sandalyenin altını inceleyecek olursanız nasıl olması gerektiğini göreceksiniz. Ürün alırken sadece fiyatına değil kalitesine de bakmamız gerekmektedir. Son resim ise sallanan sandalyelere uyguladığımız sağlamlaştırma işlemi. Bu işlemden sonra elastik kolonları yenilenerek sandalyenin kumaşı da yenilenmektedir.

Yapmış olduğumuz sandalye tamirlerinde bir çok örnekler bulunmaktadır. Çok vahim durumlarda gelen sandalyeler atölyemiz tezgahından geçtikten sonra  yeni görünüme kavuşmaktadır. Resimde eski halini paylaştığımız sandalye kullanılmaktan özelliğini kaybetmekten ziyade artık sandalye olmaktan çıkmış. Böyle olmasına rağmen usta ellerin tezgahından geçince ortaya harika bir sandalye çıkmaktadır. Modeli ve durumu ne olursa olsun sandalye döşeme kaplama işlerinizde mutlaka bizimle irtibata geçiniz.

Sandalye Modelleri

Her ürettiğimiz sandalye sağlam olmalı ve şık olmalı. Bu nedenle işimizi severek ve özenerek yapıyoruz.. Birbirinden zevkli sandalye modellerimizi mutlaka inceleyin. Modelini beğendiğiniz sandalye yi zevkinize uygun renk ve desenlerde kumaş ile üretebiliriz. Konu başlığına tıklayarak sandalye modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Var olan sandalyenizin modelinden sıkıldı iseniz ufak çaplı değişiklikler ile bambaşka bir sandalye görünümü verelim. Sadece var olan sandalyeyi yenilemek yerine sandalye modelinizi değiştirelim.

Sandalye Kaplama ve Yeni Sandalye Almak Arasındaki Fiyat Farkı

Sandalyelerde döşeme yenilemesi ve tamir işlemi ile yeni bir sandalye almak arasında yarı yarıyadan fazla fiyat farkı olmaktadır. Bu nedenle gerek koltuk takımlarında olsun gerek sandalyelerde olsun her zaman için döşeme yenilemek daha ekonomik olacaktır.

Örneklendirecek olursak komple kumaş kaplı giydirme diye tabir ettiğimiz sandalyenin tamiri, boyası ve döşeme yenilemesi kumaşına göre 150-200 tl arası bir rakam çıkmaktadır. Oysa bu kalitede ve modelde bir sandalyenin fiyatı 350 – 400 tl civarındadır. Bu fiyat farkı sandalyenin tüm modelleri için geçerlidir. Sandalye ve koltuk döşeme fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için koltuk döşeme atölyemizi arayınız.

Masa ve Sandalye Takımlarındaki Uyum

Evimizin her alanı bizim için değerlidir ve güzel olmalıdır. Bu makalemizi okuyan özellikle de bayanlar söylediklerimizi onayladıklarını bilmekteyiz.

Koltuk takımları evimizin konforu ve dekoru için çok önemlidir. Elbette buna yemek odası takımımız da dahil. Takım yok ise en azından yemek masamızı ve sandalyemizi bu kombinasyona uydurma ihtiyacı duyuyoruz.

Bu durumda eski yemek masamızı ve sandalyelerimizi yeni kombinasyona uydurmamız gerekmektedir.

Peki bu işlem nasıl olacak. Limon koltuk döşeme atölyesi olarak evinizi baştan tasarlamaya talibiz. Buna konu başlığımız olan yemek masası ve sandalyelerinizden başlayabiliriz.

Yemek masamızın boyası ile sandalyelerin boyasını diğer eşyalarımıza uyacak şekilde boyatarak ve bu kombinasyona uygun bir renk ile döşemesini yenileterek yep yeni bir görünüm ve bir o kadar da şık salon elde edebiliriz.

Yemek masalarınızın ve sandalyelerinizin resmini bizler ile paylaşarak bu konuda neler yapılabileceğini ayrıca fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Sandalyelerde Boya ve Cila Yenileme

Kullanıcılardan aldığımız şikayetlerde genelde oturup ve kalkmalarda aynı zamanda sandalyenin masa altlarına yerleştirilme esnasında ayakların birbirine çarparak ayak boyalarında çatlamalar , çizilmeler ve boya kalkmalarıdır. Bunların zamanla çoğalması görünümü bozmaktadır.

Peki bu konuda neler yapılabilir. Bunun bir kaç farklı çözümü vardır. Masraf yapmadan bu işi çözmek istiyorsanız masa ayağınıza uygun bir renkte boya alarak çatlayan yerleri rutüş yapmak. Boya önerimiz ise dekoratif amaçlı boyalarda kullanılan ‘Cadence’ marka boyalardır.

İkinci seçenek ise Limon koltuk döşeme atölyesini arayarak sandalye ayak renklerine uygun bir ahşap boyası temin ederek çatlayan ve çizilen yerlere rütüş yapmaktır.

Bunlarla uğraşamam , sadece boya veya rütüş işlemi değil aynı zamanda sandalyelerimin döşemelerininde yenilenmesi gerekir diyorsanız o zaman ürünlerinizi alıp atölye ortamında baştan aşağı yenilenmesi gerekecekltir. Bu konuda fiyat bilgisini makalemizin üst taraflarında bulabilirsiniz.

Burada önemli bir durumu belirtmemiz gerekiyor, sandalyelerde eğerk,ii ayakları komple boya olacak ise kumaş yenileme işlemine girmeden boya yenilemesi yapmıyoruz. Bu durumun kumaşa zarar verme ihtimali var.

Sandalye Model Değişimi

Sandalyelerinizi yıllardan beri kullanıyorsunuz ve artık eskidi ise sadece yenilemek yerine modelini de değiştirmek istiyorsanız eğer doğru yerdesiniz.

Sandalyenizi koltuk döşeme ustamız gördükten sonra ne gibi model değişimi yapılabilir bunun size maliyeti ne olur bu konuda bilgi verecektir. Sonrası ise yapım aşaması. Sizde sandalye döşeme ve sandalye model değişimi sonrası ortaya çıkacak yeni sandalye modelinizin keyfini çıkartabilirsiniz.

 

Exit mobile version