Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

L Köşe Yön Değişimi

L Köşe Yön Değişimi

Var olan köşe koltuk takımınızın yönü evinize uyumsuz ise çözümsüz değilsiniz. L köşe yön değişimi hakkında aklınıza takılan tüm soru cevaplarını sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Taşındınız fakat köşe koltuğunuzun uzanma kısmı odanızın şekline uygun olmadığı için istirahat bölümünün diğer tarafa alınması gerekiyor. Böyle bir durumda köşe koltuk yön değiştirme işlemine ihtiyacınız var.

Bu işlemin maliyeti koltuğunuzda yapılması gereken işleme göre değişecektir. L koltuk yön değiştirme işlemlerinde 2 farklı sistem vardır.

İlki ; koltuğunuzun iskelet yapısı uygun ise eğer komple yüz değişimine girmeden sadece kol ve istirahat taraflarını değiştirerek yön değişimi yapılabilir. Bununda maliyeti uygun olacaktır. Çünkü az metrajda kumaş ve işçilik gerekecektir.

Bir diğer alternatif ise; eğerki yön değişimi için ,iskelet yapınız çok uyumlu değil ise komple kumaşları sökülüp iskeletinde kesip işlem yaparak ve sonrasında yeni yüz kaplayarak köşe koltuğunuzun L yönünü diğer tarafa aldırtabilirsiniz. Bu işlemde komple kumaş değişimi de yapılacağı için maliyet diğerine oranla daha yüksek çıkacaktır.

Köşe yön değişimi hakkında daha detaylı bilgi almak için whatsapp dan 0532 563 95 88 nolu telefona koltuk resimlerini atmanız yeterli olacaktır.

Yukarıda resimde gördüğünüz görselleri sizlere fikir olması açısından paylaşmaktayız. İlk iki resim müşterimiz tarafından evinde çekilmiş fotoğraflardır.  Koltuklarda hem yüz değişimi hemde yön değişimi talebinde bulundular. Koltukların yüz değişiminde ise keten kumaş tercih ettiler.

Bu köşe koltuğun her iki taraftaki kolları demonte olmadığı için komple kumaşlar sökülerek koltuğun iskeleti atölyede kesilerek L kısmı yön değişimine uyumlu hale getirildi. Ardından ise komple elastik kolon ve sünger yenilemesi yapılarak köşe koltuk baştan kaplandı.  Son resimde ise koltuğun istirahat kısmının yön değiştirilmiş hali ve kumaşının yenilenmiş hali bulunmaktadır.

Sizlerde böyle bir değişimi yaptırarak yeni koltuk takımı almaktan kurtulabilirsiniz. Üstelik yeni koltuk takımının nerede ise yarı fiyatına.

Kumaş Değiştirmeden L Köşe Yön Değişimi Yaptırabilirmiyim ?

Bu sorunuzun cevabını verebilmem için koltuğunuzu görmek gerekmektedir. Çünkü bu değişim bizim belirlediğimiz bir işlem değil tamamı ile koltuğunuzun iskelet yapısına bağlı bir işlemdir.

Köşe koltuğunuzun kolları demonte ise bu işlem daha kolay ve maliyet açısından düşük olacaktır. Bu nedenle Limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak koltuk döşeme ustamızdan bilgi alabilirsiniz.

Köşe Koltuk Yön Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılıyor ?

Koltuğunuzun yüzü komple sökülmektedir. Ardından yön değişimi için iskelet atölyemizde ahşap kısımları kesilerek yön değişimine uygun hale getirilmektedir.Bu işlemden sonra ise yeni bir kumaş ile tekrardan köşe koltuğunuz kaplanmaktadır.

Eğer ki köşe koltuğunuzun L kısmında yön değişimi için iskelet kısımlarında kesilme yapılması gerekiyor ise kumaşı da sökülmek zorundadır. Bu nedenle bu işlem yapılırken koltuğunuz baştan aşağı yenilenmiş de olmaktadır.

Bu işlem Neye Göre Olur Yada Olmaz?

Koltukların modeli bu konu için en belirleyici etkendir. Bazı modellerde bu işlem yüz değişimi yapılmadan dahi olurken bazı modellerde ise yüz değişimi yapılsa dahi olmamaktadır. Bu durum hakkında daha net ve doğru bilgiyi ustanızdan alabilirsiniz. Yapmış olduğumuz ürünlere İNSTAGRAM sayfamızdan da ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version