Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Koltuktaki Küf Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir

Koltuktaki Küf Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir

Koltuktaki küf rutubet kokusu nasıl giderilir bir çözüm aramaya öncelikle sorunun neyden kaynaklandığını bularak başlamak gerekmektedir. Bunun bir çok nedeni olabilir ama çözüm tek. Evde beslediğiniz kediniz işeyebilir, çocuğunuz işeyebilir veya üzerine su, meyve suyu gibi sıvılar dökülebilir. Bunların neticesinde eğerki farkına varırda hemen müdahale ederseniz ve sıvı bir şekilde süngere ulaşmadan yıkarsanız olayı kurtardınız demektir.

Farkında değilsiniz ve sıvı süngere kadar işledi ve öylece kaldı. Sonradan farkına vardınız ama iş işten geçti. Kumaşı yıkasanız da malesef ki kaçınılmaz son yakındır. Koltuğunuzdan gelecek olan ağır bir kötü koku. Bu küf, rutubet veya farklı bir koku olabilir ama kılıfı ne kadar yıkasanız da geçmeyecektir. Tek çare malesef ki süngerin değişimidir.

Zamanla süngere işleyen sıvı kurumaya başlayacak fakat hava ile teması olmayacağı için rutubet yapıp kötü koku yayacaktır. Ne kadar oda spreyi de sıksanız parfümlerde dökseniz kurtuluş yok. Tek çare süngerin değişimi. Minderiniz fermuarlı ise sünger değişimi sorun olmayacaktır ama oturum yeri sabit ise o zaman işlem daha masraflı olacaktır. Böyle bir durumda ya kokuya katlanacaksınız yada çaresiz değişimi yapacaksınız.

Sıvı temasının başka bir sorunu ise koltukların temizlenmesi aşamasında gereğinden fazla nemli bez ile veya sulu bez ile yıkamak. Bir şekilde sıvının süngere kadar ulaşmasına engel olmanız gerekmektedir. Makina ile yıkama yapılırken de dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü makine yıkama esnasında verdiği suyu geri çekmektedir ama sadece kumaştaki suyu geri çeker. Su miktarı dengelenmemiş ise fazla verilmiş ve süngere ulaşmış ise geri çekmesi mümkün değildir.

Bunun neticesinde ise süngerde kalan sıvı zamanla kötü koku yaymaya başlayacaktır. Yıkamayı eğer ki siz yapıyorsanız veya yardımcınız yapıyor ise su miktarını iyi dengelemekte fayda vardır. Makalemizde de belirttiğimiz gibi koltuktaki rutubet , küf veya çiş kokusundan kurtulmak için yapmanız gereken süngeri değiştirmektir. Koltuk sünger değişim fiyatları hakkında buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Peki böyle bir duruma maruz kalmamak için ne yapmak gereklidir.

Exit mobile version