Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Koltukta Çökme

Koltukta Çökme

Evinizde veya iş yerinizde kullandığınız koltukta çökme var ve bariz bir şekilde çöküntüyü hissediyorsanız eğer bunun bir den fazla sebebi olabilir. Hatta öyle ki oturunca resmen içerisine gömülüyorum diyebilirsiniz yada oturduğumda zeminde tahta hissediyorum diyebilirsiniz.

Bunlar daha önce müşterilerimiz tarafından bize iletilen sorunların başında gelmektedir. Bu sorunun elbette çözümü var fakat çöken koltuk sorunun nedeni tek değildir yada tek bir sorundan dolayı koltuk altında çökme olmayabilir.

Koltuk altında çökmenin en başta gelen sebebi özelliğini kaybederek gereğinden fazla esneyen lastik kolon veya bu lastik kolonların kopmasıdır. Koltuk altında çökme sorununun daha ileri seviyesi altındaki ağaçlardan birinin veya bir kaçının kırılmasıdır.

Koltuktaki çökmenin bir diğer sebebi ise süngerlerinin özelliğini kaybederek tamamen çökmesidir. Eğer ki ahşapta kırılma, yada lastik kolonlarda kopma yok ise sadece sorun sünger ise içiniz rahat olsun maliyet açısından daha uygun bir rakam çıkacaktır.

Şimdi bu sorunları tek tek ele alarak çöken koltuk nasıl tamir edilir ve koltuk minderinin çökmemesi için nelere dikkat edilmelidir bunlara açıklık getirelim.

Koltuk Minderlerinin Çökmesi

Koltukta minder çökmesi uzun bir kullanımdan sonra meydana gelmektedir. Bu çökme koltuğun ne kadar yoğunlukta kullanıldığına göre de değişmektedir. Ayrıca süngerin kalitesi ( danste ) yani süngerin yoğunluğu çok  ama çok önemlidir.

Limon koltuk olarak yapmış olduğumuz tüm koltuk döşeme ve tamirlerinde 32 ile 35 danste sünger kullanmaktayız. Bu oranın altındaki süngeri kesinlikle kullanmıyoruz. Bu özellikteki bir süngerin rahat 5 yıl kullanım ömrü bulunmaktadır. 5 yıldan sonra yumuşamaya başlayacaktır. Koltuk minderleriniz 1-2 yıl içinde çöküyor ise kalitesiz bir sünger kullanıldığının göstergesidir.

Koltuk minderlerinin çökmesi süngerlerin değişimi ile eski haline dönecektir. Koltuk takımının komple oturum süngerlerinin değişim maliyeti ise koltuğunuzun ölçüsüne göre ortalama 1,500-2.000 lira arası değişmektedir. Burada dikkat edilecek bir konu var; eğer ki koltuk minderleriniz sökülebilir fermuarlı bir kılıfa sahip ise değiştirebilirsiniz.

Koltuğunuza sabit ise maalesef ki bu işlemi yapmak için koltuklarınızın komple yüz değişimine girmesi gerekecektir. Koltuk minderlerinin sünger değişimleri hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat almak için konu başlığına tıklayarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Lastik Kolonların Kopması veya Gevşemesi

Koltukların oturum zeminindeki esnekliği sağlayan elastik kolonlar uzun süre kullanım sonucu özelliğini kaybederek gevşemektedir. Gereğinden fazla uzun kullanılması sonucu ise kopmaktadır. Resimde gördüğünüz ürün ise müşterimiz tarafından gelen bir şikayet üzerine tamire gittiğimizde karşılaştığımız bir durumdur. Bu gibi durumlarda çözüm elbette var fakat çözüm bulunamayan durumlarda oluyor. Buda tamamen koltuğun yapısı ile ilgili bir durum.

Koltuğunuzun bir bölümünde veya tamamında bir çökme var ise böyle bir durum olması muhtemeldir. Atölyemizi arayarak bir ustanın kontrol edip sorunu gidermesini talep edebilirsiniz.

Koltukta çökme nasıl tamir edilir

İskelette Kırılma veya Eğilme

Koltuk iskelet yapısı çok sağlam değil ise veya gerekli yerlerden desteklenme yapılmamış ise zamanla orta kısmında eğilme olacaktır. Koltuğa karşıdan geçip baktığınızda al kısmı kenarlardan aynı orta kısmı aşağı doğru eğilmiş olacaktır. Bunun çözümü imalat aşmasında iken koltuk takımının orta ağırlık merkezine de ayak konmasıdır. Bu ayak konulmamış ise zamanla bahsettiğimiz çökme meydana gelecektir.

Peki böyle bir çökme oldu ve orta destek ayağıda yok. Bunun onarılma şansı var mı ? Evet var. Bu düzeltme işlemi ancak koltuk takımı komple yüz değişimine girdiğinde mümkündür. Ayrıca her modelde de bu düzeltme işlemi olacak diye bir garanti de yok. Onu ancak Limon koltuk döşeme atölyesini arayarak olup olamayacağına dair bilgi alabilirsiniz.

İskelette meydana gelebilecek bir başka sorun ise zemin kısmındaki ahşaplardan birinin veya bir kaçının kırılması. Bunun sonucunda ise koltuğunuzu oturduğunuzda içine gömülürsünüz. Bu şekilde bir kırılma ile koltukta çökme sorununun genel olarak tamiri mümkündür. Koltuğun altındaki astar sökülerek kırık olan ağaç değiştirilebilir veya desteklenebilir. Ne kadar sağlam olacağına dair bilgiyi ise ustanız koltuğu görünce size söyleyecektir.

Bu ve benzeri koltukta çökme sorunlarının giderilmesi için bizi arayarak onarım desteği alabilirsiniz.

Sandalyede Çökme

Sandalyelerde çökme sorununun bir kaç sebebi vardır.

Sandalyenizde kısa bir kullanım sonrası bu sorunlar oluşmaya başladı ise mutlaka belirttiğimiz üretim hataları vardır. Bunun çözümü elbette var fakat bu çözüm işleminin gerçekleşmesi için sandalyelerin aynı zamanda yüz değişimine de girmesi gerekmektedir. Sandalyede çökmenin giderilmesi ve tamiratının sağlıklı bir şekilde yapılması için bu işlem muhakkak gereklidir. Sandalyeleriniz de çökme sorunu yaşıyor iseniz bizimle irtibata geçerek sandalye çökmesine çözüm ve fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Yukarıda resimde de gördüğünüz sandalyenin elastik kolonları yetersiz olduğu için oturum yerinde çökme meydana gelmiş ve bu çökme neticesinde müşterimiz onarımı için bize ulaşmıştır.

Bu sorunları yaşamamak için koltuk alırken nelere dikkat edilmelidir

Exit mobile version