Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Koltuk Model Değişimi

Koltuk Model Değişimi

Koltuklarınızdan sıkıldı iseniz atmak yerine değerlendirerek koltuk model değişimi yaptırabilirsiniz. Uzun süredir kullandığınız bir koltuk takımınız var, iskeleti sağlam ama kullanıma bağlı olarak artık deforme oldu ise yenilenme vakti geldi demektir. Yenilenmesi bir yana artık modelinden de sıkıldı iseniz ve farklı bir model koltuk takımı almak istiyorsanız elinizde olan koltuk takımını istediğiniz modele çevirebiliriz. Bunun için yapmanız gereken şey var olan koltuğunuzu ve olması istediğiniz modelin resmini bizimle paylaşmak.

Koltuklarda model değişimi için fiyatlar neye göre belirlenir.

Berjer Model Değişimi ve Fiyatları

Berjer model değişiminde yapılabilecek birden farklı model değişimi olabilir. Örnek verecek olur isek resimde gördüğünüz kolları ahşap ve kumaş kaplı olmayan bir berjer modelinin kollarını kaplayarak berjeri klasik görünümden modern bir görünüme kavuşturabiliriz.

Bu berjerin sahibi olan müşterimiz uzun yıllardır kullandığı berjerin modelinden artık sıkıldığı için yeni bir berjer almak istemiş ve fiyatların ortalama 1300-1500 lira arası değiştiğini öğrenince var olan berjerini yenilemek hatta berjer model değişimi yapmak istemiş.

Böyle bir işlemin mümkün olup olmadığını bilmeden internette yapmış olduğu araştırma sonucu bize ulaşan müşterimiz berjerinin resmini bizim ile paylaşıp model değişimi yapmak istediğini nasıl bir şey olabileceğini öğrenmek istedi. Konu hakkında kendisine verdiğimiz bilgiler doğrultusunda kumaş örneklerinide alarak müşterimizin evine gittik. Yapılan karşılıklı fikir ve bilgi alış verişi ile kumaş seçimide yapılarak berjer model değişimi için süreci başlattık. 1200 liraya iki berjerin birden yenileme ve model değişimi yapılarak 1 hafta gibi bir süre içerisinde teslimatını da yaptık.

Sizlerde berjer model değişimi için bizimle irtibata geçerek var olan ve modelinden sıkıldığınız berjerin hem tadilatını yaptırıp hem modelini değiştirip hemde komple kumaş yenilemesi yaptırabilirsiniz. Bunun için güncel fiyat almayı unutmayınız.

Berjerlerin kaplama ve model değişiminde her zaman bu rakam çıkmayacaktır. Seçilecek olan kumaşın metre fiyatı, berjerin var olan ve dönüşecek olan modeline göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle en güncel ve doğru bilgiyi Limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Köşe Koltuk Model Değiştirme ve Fiyatları

Köşe koltuklarda yapılabilecek model değişimleri;

  1. Var olan köşe koltuğun ölçülerinde küçültme veya büyültme işlemi
  2. Köşe koltuğun kollarının daralması, iptal olması veya daha farklı bir kol modeli yapılması
  3. Köşe koltuğun yataklı veya yataksız hale getirilmesi
  4. Köşe koltuğun kapitone modele dönüşmesi veya kapitoneli olan bir köşenin düz kapitonesiz modern bir köşe koltuğa çevrilmesi
  5. Köşe koltuğun oturum minderleri sabit ise fermuarlı sökülebilir bir minder haline getirilmesi veya bunun tam tersi işlemin yapılması
  6. Köşe koltuğun var olan ayak modelinin değiştirilmesi

Bunlar bizim müşterilerimiz tarafından aldığımız taleplerdir. Hepsini makalemizde tek tek açıklayacağız. Sizlerinde bu maddeler dışında köşe koltuğunuz için bir model değişim talebiniz var ise lütfen limon koltuk döşeme atölyemiz ile irtibata geçiniz.

*Var Olan Köşe Koltuğun Ölçülerinde Küçültme veya Büyültme İşlemi

Odamızın ölçülerine göre köşe koltuklarda büyültme veya küçültme ihtiyacı duyabiliriz. Peki bu işlem mümkünmü. Köşe koltukların ebatında oynama yapılabilir mi?

EVET. Köşe koltuklarda ihtiyaca göre büyültme veya küçültme işlemi yapılabilmektedir. Bunun için öncelikle ustamızın koltuğunuzu görmesi gerekmektedir. Sonrasında ise köşe koltuğun var olan ölçüsü ile istediğiniz ölçü bilgilerini öğrenmemiz gerekmektedir. Akabinde böyle bir işlemin olup olamayacağı, olur ise maliyetinin ne olacağı hakkında bilgi verilecektir.

Köşe koltuklarda ölçü küçültme veya büyültme işlemi yapılması için genel olarak koltukların yüz değişimine de girmesi gerekmektedir. Koltuğunuzun yüzü temiz değişime ihtiyacı yok fakat sadece ölçülerde oynama yapmak istiyorsanız bunun mümkün olup olmadığını limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak koltuk resimlerini bizim ile paylaşarak öğrenebilirsiniz.

Köşe koltuk modellerinde büyültme veya küçültme işleminde genel olarak var olan yüzün değişmesi gerekir. Çünkü; koltuğunuzun iskeletinin kesilmesi veya aynı kalıpta ilave yapılarak büyümesi için ve bir bütün halinde durup ek olduğunun belli olmaması için eski kumaşın sökülerek bu işlemin iskelet atölyesinde yapılması gerekmektedir. Buda var olan kılıfın zaten zarar göreceği anlamına gelir. Bu sebepten dolayı özellikle belirtiyoruz. Köşe koltuk takımınızın ölçüsünde değişim olacak ise kumaşının da değişmesi gerekmektedir.

Peki yüz değişimi olmadan ölçüde değişim olamaz mı ?  Bu imkansız demiyoruz ama koltuk model değişimi veya yüz değişimi olmadan ölçülerde oynama işleminin olması için mutlaka koltuğunuzu görmemiz ve incelememiz gerekmektedir.

*Köşe koltuğun kollarının daralması, iptal olması veya daha farklı bir kol modeli yapılması

Kentsel dönüşüm ile birlikte evlerimiz küçülmeye başlamıştır. Küçülen evlere ise daha küçük ve kullanışlı olan koltuk takımları ihtiyacı doğmuştur. Elimizde olan koltuğu mümkün olduğu kadar değerlendirip daha fazla alanı kullanmak istemekteyiz. Buda koltuk takımlarımızda bir takım model değişimi ve tadilat yoluna baş vurmamıza sebep olmaktadır.

Var olan koltuk takımlarını köşe takımına çevirebildiğimiz gibi yine var olan köşe koltuklarınızdan maksimum seviyede faydalanabilmeniz için çözüm limon koltuk da. Köşe koltuklarınızın kolu çok kaba ve gereğinden fazla yer kapladığını düşünüyor iseniz koltuğunuzun kolunu komple iptal edebilir veya daraltabiliriz. Bu işlem için koltuğunuzun komple yüz değişim işlemine girme şartı yoktur. Tabi bu koşul modele göre değişkenlik göstermektedir. Şunu bilmekte fayda var köşe koltuğun kollarının daralma yada komple iptali veya farklı bir modele çevrilme işlemi mümkündür. Bunun için atölyemizi arayarak koltuk model değişimi nasıl olacağına ve maliyetinin ne olacağına dair köşe koltuk döşeme ustanızdan bilgi alabilirsiniz.

*Köşe koltuğun yataklı veya yataksız hale getirilmesi

Köşe koltuk takımınız var ve yataksız fakat siz bunu yüz değişimi ile birlikte aynı zamanda yataklı hale getirmek istiyorsunuz. Yada tam tersi bir durum var, yataklı bir köşe koltuğunuz var ve siz bunun yatağını iptal emek istiyorsunuz. Her iki durumda da farklı farklı çözümler vardır. Bunları tek tek ele alarak sizleri daha açık ve net olarak bu işlemin olup olmayacağı, olursa fiyatının ne olacağına dair bilgi vermeye çalışalım.

Yataksız Köşe Koltuğunu Yataklı Yapmak

Köşe koltuklarda yatak modelleri bir kaç farklı modelden oluşur. Bunların ilki süryat dediğimiz önden ileri doğru açılan tekerlekli yatak modelidir. Bir diğeri ile yaslanma yeri arkaya doğru yatan mekanizmalı yatak modeli. Bu mekenizmalı yatak modelinin de kendi içinde farklı bir kaç farklı sistemde olanı vardır. Biz asıl konumuza geri dönelim. Yatağı olmayan bir köşe koltuk takımı bu modellerden herhangi birine yataklı olarak döner mi. Bunun önce cevabını verip sonra açıklamasını yapalım. HAYIR dönmez. İskelet yapısı buna müsade etmez. Böyle bir işlemin olacak olması aynı zamanda koltuk model değişimi işlemine de girer.

Çünkü yatağı olmayan bir köşe koltuk takımına yatak ilave etmek için neredeyse komple yeniden iskelet yapmak maliyetine çıkacaktır. Böyle bir işleminde yeni koltuk takımı ile maliyeti aynı olacaktır.

Bunun dışında bir çözüm var. Mekanizma yapmadan koltuğunuzun usun kısmı ile aynı yüksekliğe ve uzunluğa sahip bir puf yaparak yeri geldiğinde ortada sehpa niyetine yeri geldiğinde ise koltuğunuza yanaştırarak yatak niyetine gayet sağlıklı olarak kullanabilirsiniz. Buradaki tek problem olabilecek durum odanız küçük ise pufu normal kullanımda koyacak yerin olmaması. Bu sistem ile köşe koltuklarınızı yataklı hale getirebilmek için limon koltuk döşeme atölyesini arayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yataklı Köşe Koltuğun Yatağını İptal Etmek

Süryat dediğimiz önden çıkan yatak modellerinin iptal edilmesi mümkündür. Kumaş değişimi yapılırken yatak mekanizması komple iptal edilerek ön kısımda oluşacak boşluk kumaş ile kaplanarak bu yatak modeli komple iptal edilebilir.

Arkadan yatan mekanizmalı yatak modellerinde iptal işlemi ise malesef mümkün değildir. Yatak mekanizmasının iptali demek iskelet yapısının neredeyse yarısı çöp olup yeniden yapmak demektir. Malliyet açısından da yüksek çıkacağı için mekanizmalı yatak modelleri iptal edilememektedir.

*Köşe koltuğu kapitoneli chester modele çevirmek

Sıradan köşe koltuk modelinden sıkıldınız ve daha ağır kapitoneli bir chester sahibi olmak istiyorsanız eğer var olan köşe koltuğunuz kullanılarak bu işlem yapılabilir.Yaptığımız bir örnekle köşe koltuk takımını chester köşe koltuğa çevirmenin maliyeti ve yapılması gerekenleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Aşağıda resimlerini gördüğünüz köşe koltuk bu işlemin öncesi ve sonrasına ait atölyemizde bizim tarafımızdan yapılan bir köşe koltuk model değişimi işlemidir.

Bu işlem yapılırken;

Böyle bir değişim için fiyatı belirleyen en önemli etken kumaştır. Seçilecek kumaşın mt fiyatına göre öncelikle kumaş ücreti hesaplanır. Chester köşe koltuk için 35 mt kumaş kullanılmıştır. Müşterimiz Aydın tekstilin kadife kumaşını beğenmiştir. Mt fiyatı 95 lira olan bu kadife kumaşın toplam maliyeti 3,325 lira tutmuştur. İskeletinde yapılan işlemler , komple sünger ve kumaş değişim işçiliğide 4.000 lira tıutmuştur. Köşe koltuğun chester modele dönüşümü kaliteli bir kadife kumaş ile 7,300 liraya mal olmuştur.  Sizlerde bu tarz bir değişim için güncel fiyat bilgisini atölyemizi arayarak öğrenebilirsiniz.

*Köşe koltuğun oturum minderlerini sabit yapmak veya tam tersi işlemi

Bir çok ev hanımının ortak sorunlarından biride sürekli kayan yerinde durmayan koltuk minderleridir. Buna birde yaramaz çocuklar eklenince o minderler günün hiç bir saatinde koltukların üzerinde durmaz. Sürekli bir dağınıklılık hali olur. Peki bunun çözümü yok mu ? Elbette var.

Öncelikle yapılması gereken minderlerin neden kaydığının tespit edilip ona göre bir çare bulmak. Bu minderlerin genel de iki sebepten dolayı kayma sorunu olur. İlki gereğinden fazla yumuşayarak birbirlerini sıkmayan koltuk minderleri zamanla yerinde durmayıp kayacaktır. Bu sorunu koltuk minderlerinin süngerini değiştirerek çözüm bulunabilir. Bir diğer sebep ise kumaşın kaygan yapısından dolayı yerinde durmayıp sürekli kayması. Bunun çözümü ise koltuğun üretim aşamasında alınması gerekiyor. Bu soruna iki farklı çözüm bulunabilir.

İlki koltuk minderlerinin arkasından kasaya da yapılacak bir bağcık sistemi ile bağlanması. Bu sistemde dışarıdan bakıldığında kesinlikle herhangi bir bağcık gözükmemektedir. Bu sayede koltuk minderinin kumaşı nasıl olursa olsun kaymayacaktır.

İkinci çözüm ise koltuğun ön kısmına minderinin kaymasını engelleyecek bir yükseklik yapmak. Biz buna atölye tabiri ile balkon diyoruz. Bu sayede minderin ön tarafa kayması engellenebilir. Koltuk minderlerinizde bu sorunlar var ise eğer aynı zamanda kumaşları da eskidi ise hem yüz değişimi, hem sıkıldığınız koltuğun koltuk model değişimi hemde minderlerine oluşan bu sorunların hepsine birlikte çözüm bulabilirsiniz.

Bu yapılan işlemler size çare olmayacak ise geriye tek bir işlem kalıyor oda koltuğun fermuarlı sökülebilir olan minderlerini sabit mindere çevirmek. Buda ancak koltuğun komple kumaş yenileme işleminde gerçekleşebilir.

Koltuk model değişimi alanında bir diğer işlem ise zaten sabit olan minderlerin seyyar dediğimiz fermuarlı sökülüp takılabilen sisteme çevrilmesi. Bu işlemin yapılması sonucu koltuk model değişimi de gerçekleşmiş olacaktır. Sabit olan koltuk minderlerinin fermuarlı sökülebilir sisteme dönmesi için koltuk takımının aynı zamanda yüz değişim işlemine de girmesi gerekmektedir. Böyle bir işleme ihtiyacınız var ise Limon koltuk döşeme atölyemizi arayarak işlem yaptırabilirsiniz.

*Köşe koltuğun var olan ayak modelini değiştirmek

Köşe koltuk takımınız var ve ayak modelini sıkıldığınızdan dolayı veya ihtiyacınıza yönelik olmadığından dolayı değiştirmek istiyorsanız konu başlığına tıklayarak koltuk ayakları modelleri ve değişimi için çok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sandalye Model Değişimi ve Fiyatları

Sandalye model değişimi işlemleri iskelet yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Yani sizin sandalyeniz istediğiniz modele dönemeyebilir. Bunun iskelet yapısı ile alakası olduğunu unutmayın. Bir başka açıdan bakalım, evet sizin sandalyeniz istediğiniz modele dönebilir belki fakat ustanız size bunun sonucunda ortaya çıkan modelin ne olacağını daha önce tecrübe ettiği için yaptırmayın veya olmaz diye sizlere bilgi verecektir.

Sandalye model değişimlerinde genelde bayanlar düz olan modelin kapitoneli modele dönmesini isterler veya sadece oturum yeri döşeme olan sandalyenin sırt kısmındaki ahşap bölümünde kapanarak komple kapalı bir sandalye modeline dönmesini istemektedirler. Her iki seçenekte dönüşüm için mümkündür fakat burada en önemli durum dönüşüm sonrası ortaya çıkacak görüntü olduğu için ustanızın sizi yönlendirmesidir. Ustanızın bu konudaki fikirlerini muhakkak dikkate alınız.

Zaman zaman düz model bir sandalye için avangart sandalyeye çevrilme talebi de almaktayız. Böyle bir değişim için iskelet üzerinde gereğinden fazla işlem yapılması gerekmektedir. Bu maliyeti çok artırdığı gibi istenilen modelde de olmayabiliyor. Bu nedenle düz modern bir sandalyenin avangart modele dönüşümünü yapmamaktayız.

Sandalye modellerimizi sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Sandalye döşeme, tamir ve sandalye model değişimi talepleriniz için lütfen whatsapp (0532 563 95 88) veya e-mail (limonkoltuk@gmail.com) yolu ile resimleri bizimle paylaşıp fikir alış verişi yapınız.

Koltukları Chester Modele Çevirme

Gerek köşe koltukları gerekse modern koltuk takımlarını chester koltuk modeline dönüştürmek mümkündür. Böyle bir koltuk model değişimi işleminde iskelet yapısı çok önemlidir. Bir üstteki makalemizde benzer bir örnek çalışmamızın resmini görebilirsiniz. Köşe koltuklarında olduğu gibi koltuk takımlarında da iskeletinde yapılacak işlem ile chester modeline dönüşüm yapılabilmektedir. Daha detaylı bilgi alıp aynı zamanda fiyat da öğrenmek için lütfen Limon koltuk döşeme atölyemizi arayınız.

FACEBOOK 

INSTAGRAM

Exit mobile version