Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Koltuk Döşeme Fiyatları

Koltuk döşeme fiyatları hakkında sizlere daha detaylı bilgi vermeye çalışacağız, aklınıza takılan sorular için ise mutlaka bizimle iletişime geçerek güncel bilgi alınız.

Koltuk Döşeme Fiyatları

Koltuk döşeme fiyatlarında birden fazla belirleyici etkeni vardır. Bu nedenle koltukların sayısını bilip modelini mutlaka görmüş olmak gerekiyor. Bununla birlikte seçilecek kumaş türü , süngerlerinin yenilenip yenilenmeyeceği, koltukta model değişimi olup olmayacağı ve boyaya ihtiyacı olup olmayacağı gibi konular hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Fiyatlandırmadaki bir diğer önemli etken ise kaçıncı katta olduğunuz ve yük asansörünün olup olmamasıdır.Bu nedenle sizlere daha sağlıklı bilgi verebilmek için ürünleri tek tek ele almaya çalışacağız.

Berjer Döşeme Fiyatları

Berjer döşemesinde veya diğer adı ile tekli koltuk döşemesinde fiyatlandırma gidecek kumaş metrajına, kullanılacak kumaş türüne ve metre fiyatına, süngerlerinin yenilenip yenilenmeyeceğine ve boya olup olmayacağına göre değerlendirilerek fiyatlandırma yapılmaktadır.

Bunu birkaç örneklendirme ile sizler için daha anlaşılır hale getirmeye çalışacağız. Bunları ön bilgi olarak kullanarak berjer döşeme fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Berjer döşeme fiyatları takım ile birlikte olduğunda daha uygun fiyatlı olacaktır.  Bu nedenle en güncel fiyatları berjerlerinizin veya koltuklarınızın resmini yollayarak alabilirsiniz.

Bu rakamlar dönem dönem değişmektedir.

Sandalye Döşeme Fiyatları

Sandalye döşemelerinde kasnaklı sandalye ( sadece oturum yerinde kumaş olan model ) , giydirme sandalye (komple kumaş kaplı model), kapitoneli sandalye , klasik sandalye olarak sınıflandırılmaktadır.

Kasnaklı sandalye döşeme fiyatlandırması yapılırken; tamiratı, boyası, süngeri ve kumaş mt fiyatı baz alınarak hesaplanmaktadır. Komple yenilenen bu model sandalyelerde ortalama 150-200 tl lik bir kumaş ile adet başına 500 – 600 tl arası bir ücret çıkmaktadır. Bu fiyat giydirme sandalye modellerinde biraz daha yüksek olmaktadır. Kapitoneli veya klasik sandalyelerin işçilikleri daha zor olduğu için ortalama sandalye başına 600 – 800 tl gibi bir rakam çıkmaktadır.

Sizlerde sandalye döşeme fiyatı için net bilgi sahibi olup ona göre karar vermek istiyorsanız arayıp atölyemizden bilgi alınız.

Köşe Koltuk Döşeme Fiyatları

Köşe koltuk takımlarında ölçü , model , sünger değişimi ve seçilen kumaşın metre fiyatları baz alınarak fiyatlandırılma yapılmaktadır. Ayrıca köşe koltuklarında model değişimi de yapılabilmektedir. Model değişimi olacak köşe koltuğunda netice alabilmek için dönüşmesini istediğiniz köşe modelinde görüp ona göre model değişimi olurmu olmaz mı karar vermek gerekmektedir. Diğer koltuk modellerinde olduğu gibi köşe koltuk döşeme fiyatlarında da bilgi verebilmek için koltuğu görüp tam olarak ne isteniliyor bu bilgiyi almamız gerekmektedir.

Köşe koltuk döşeme fiyatlarına biraz değinerek ortalama bir fiyat bilgisi vermeye çalışalım. Ama bu fiyat bilgisini ürünü görerek bilgi verelim ki yanıltma olmasın. Ayrıca verdiğimiz bu rakamlar 2017 yılında yapılan işlerimizden alıntıdır. Güncel fiyatlar için lütfen irtibata geçiniz.

Köşe koltuk döşeme fiyatı 1 :

Bu köşe koltuk takımının teslimatı İstanbul Gayrettepe de bir müşterimize yapılmıştır. Köşe koltuğunun ölçüleri 3 mt x 2 mt ölçülerinde olup mt fiyatı 200 tl olan  bir kumaş tercih edilmiştir. Süngerleri de yenilenen köşe koltuk takımının iskeleti hariç baştan aşağı yenilenmesi yapılmıştır. bu durumda köşe koltuk döşeme fiyatlarına gelecek olursak;

Kumaş : 200 tl x 28 mt = 5.600 tl

Sünger Malzemesi : 1.750 tl

Döşeme işçiliği 6.000 tl

Toplam maliyet : 13.350 tl olmuştur.

Tarih : 17.07.2023

Köşe koltuk döşeme fiyatı 2 : 

Bu köşe takımı ise sadece kumaş değişimi yapılarak yenilenmiştir. Süngerler, sağlam olduğu için herhangi bir müdahale yapılmadı. Ayrıca 1 numaralı koltuğa göre ebat biraz daha küçük olduğu için 25 mt kumaş yeterli olmuştur. Bu köşe koltuk içinde yine 1 numaralı köşe koltukta olduğu gibi silinebilir leke tutmaz dokuma (örme kadife) kumaş tercih edilmiştir. Buna göre köşe koltuk döşe fiyatlarını inceleyecek olursak;

Kumaş : 200 tl X 25 MT = 5,000 tl

Döşeme İşçiliği : 6.000 tl

Toplam Maliyet : 11.000 tl olmuştur.

Köşe koltuk döşeme fiyatı 3 ve 4  :

Burada köşe koltuğun öncesi ve sonrası diye yapılmış ve yapılmamış hallerinide sizin ile paylaştık. Ürünlerin sahibi bu köşe koltukta silinebilir leke tutmayan bir kumaş istediği için 1 ve 2 nolu köşelerde de olduğu gibi aynı tür kumaşı bu müşterimize de tavsiye ettik. Ölçü ve talepler 1 nolu koltuk ile aynı olduğu için ve köşe koltukların model olarakda işçilği etkileyecek bir farklılığı olmadığı için bu köşe koltuğunda da 1 nolu köşedeki aynı maliyet çıkmıştır.

Yapım Tarihi : 20.09.2017

Köşe koltuk döşeme fiyatı 5 ve 6 :

Bu köşe koltuk modelimizde puf ile birlikte toplamda 30 mt kumaş kullanılmıştır. Köşe takımının ayrıca tüm süngerleri de değişmiştir. Müşterimizin evinde kedisi olduğu için kumaşına kedinin zarar veremeyeceği bir kumaş türü tercih etmiştir. Bu kumaş türü ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için lütfen arayınız.

Gelelim bu köşe koltuğun döşeme fiyatına ;

Kumaş : 30 mt X 150 tl = 4,500 tl

Sünger Malzeme : 1.500 tl

İşçilik : 5.000 tl

Toplam Maliyet : 11.000 tl

Tarih : 03.01.2023

Köşe koltuk döşeme fiyatı 7 :

Bu köşe koltuk takımında toplam 13 mt kumaş kullanılmıştır.Bu koltukta da silinebilir leke tutmayan tay tüyü kumaş tercih edilmiştir. Bu kumaşın mt fiyatı 120 tl dir. Köşe koltuğumuzun süngerleri sağlam olduğu için değişime gereksinim duyulmamıştır. Sadece kumaş değişimi yapılmıştır. Ölçü olarak küçük olması sebebi ile hem az kumaş kullanılmış hemde işçiliği uygun olmuştur. Buna göre;

Kumaş : 120 tl X 13 mt = 1560 tl

İşçilik : 4000 tl

Toplam Maliyet : 5.500 tl

Tarih : 03.01.2023

Bu koltuklar göz önüne alınarak köşe koltuk döşeme fiyatları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Örneklerde belirttiğimiz köşe koltukların haricinde bir çok farklı model de bulunmaktadır. Örneklerden yola çıkacak olursak 5.500 tl ile 20.000 tl arası bir rakam çıkabilmektedir. Belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum, verilen örnekteki köşe koltuk döşeme fiyatları tarihi ile birlikte verilmiştir. Bu rakamlar dönem dönem değişebilmektedir. Sizlerde ürünleriniz için en güncel ve doğru koltuk döşeme fiyatı almak istiyorsanız koltuk resimlerinizi whatsapp yolu ile 0532 563 95 88 nolu telefon ile paylaşınız.

Ucuz Koltuk Döşeme ve Fiyatları

Bir koltuk takımınız var ve yüzünü yenileyerek tekrardan kullanmak istiyorsunuz. Bunun için de internet üzerinden ‘ ucuz koltuk döşeme‘ diye bir arama yaptınız. Karşınıza çıkan firmalardan bilgi almaya çalıştınız. Öncelikle ucuz koltuk döşeme nasıl olur buna açıklık getireceğiz.

Ucuz koltuk döşemedeki rakam sınırlaması nedir. Biz limon koltuk olarak aldığımız her koltuk takımının yüz değişimi işlemini yapmadan önce mutlaka iskeletinde gevşeme var ise yapılır, zemindeki elastik kolonlar yenilenir, zemin, kol ve sırttaki süngerler yenilenir ve daha sonra kumaş döşeme işlemine geçilir. Bazı bizi arayan müşterilerimizden aldığımız cevap şu oluyor ‘ eski kumaşını sökmeyin yüzüne yağın’. Bu işlem kesinlikle onaylamadığımız ve asla yapmadığımız bir durum. Böyle bir işlem yapmaktansa o koltuğu hiç yapmamayı tercih ederiz.

Bir koltuk takımında ortalama 30 mt gibi bir kumaş gider ve mt fiyatı yine ortalama bugünün fiyatından baz alırsak (03.01.2023) 120 tl’ dir. Buda bir takıma komple kumaş maliyeti 3.600 tl gibi bir rakam demektir. Yine ortalama bir oturma grubunun süngerlerinin değişmesi demek 1.500 – 2.000 tl arası bir sünger maliyeti demektir. Bunun dışında ortalama bir işçilik maliyeti ise minumum 5.000 tl dir. Böylece bir oturma gurubunda komple a’dan z’ye yenilemek demek 10.000 tl gibi bir maliyet demektir.

Bu maliyeti nasıl kısabilirsiniz. Koltuklarınızın süngerleri iyi ve değişmesine gerek yok ise 1.500-2,000 tl arası bir maliyetten kurtuldunuz demektir. Süngerlerin durumu hakkında fikriniz yok ise bu konuda ustanıza bilgi danışabilirsiniz.

Maliyet kısmanın bir diğer yolu ise seri sonu 60 tl gibi rakamlara kumaş bulup almak. Buda size yine ortalamada 1400-1800 tl arası bir kazanç sağlayacaktır. Bunun dışında maliyeti kısmanın yolu yoktur. Süngerleriniz kesinlikle değişecek ise , seri sonu kumaş arayıp bulmak ile uğraşmayıp size sunulan kartelalardan kumaş seçti iseniz koltuk döşeme maliyetinizin ucuz olma ihtimali yok. Buna ragmen ucuz fiyat aldı iseniz kullanılan malzeme , kumaş ve yapılan işçiliği iyi kontrol ediniz.

3′ lü Koltuğa Kaç mt Kumaş Gider ?

Müşterilerimizden aldığımız sorulardan biri de 3′ lü koltuğa kaç mt kumaş gideceğidir.

Burada koltuğu görmeden net olarak metraj vermek doğru olmaz fakat genel anlamda bir ortalama yapacak olur isek 8 mt ile 15 mt arasında değişebilmektedir. Buda ürünün modeli ve ölçüsüne göre değişmektedir.

Bu konuda net ve doğru bilgi için ürün resmini whatsapp dan göndererek bilgi alabilirsiniz.

Koltuk Kaplatmak Mantıklı Mı ?

Koltuğunuzun modelini seviyormusunuz ?
Koltuğunuzun ölçüleri evinize uygun mu ?
Koltuğunuzun iskeleti sağlam mı?

Bu soruların cevabı evet ise koltuk kaplatmak mantıklı. Koltuk kaplama maliyeti elbette kullanılacak malzeme ve kumaşa göre değişmektedir. Genelleme yağpacak olur isek koltuk kaplama maliyeti yenisini almak ile yarı yarıya fark etmektedir. Size kalan ise işini düzgün yapan bir usta.

Hakiki Deri Koltuk

Hakiki deri koltuk fiyatları koltuğun modeline vede özellikle kullanılan hakiki derinin kalitesine göre değişmektedir. Hakiki derilerde de oldukça zengin renk seçenekleri bulunmaktadır. Yapım süresi kumaş veya suni deri kullanılan koltuklara göre daha uzun sürmektedir. Hakiki deri koltuklar hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için konu başlığına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hakiki derilerde hem üretim hemde var olan deri koltuğun eskiyen yüzünün değişim, bakım ve onarım hizmetini de vermekteyiz

Hakiki deri köşe koltuk

Görseldeki hakiki deri köşe koltuk için hakiki deri koltuk döşeme fiyatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Bu köşe koltuk için 6 tabaka orjinal dana derisi kullanılmıştır ve her tabaka ortalama 4,5 metre kareden toplamda 27 metre kare  gerçek dana derisi kullanılmıştır. Güncel dana derisi fiyatları ise 50 euro fiyata sahiptir.

Bu fiyatlandırmadan yola çıkarak  28.000 lira deri fiyatı çıkmaktadır. Bununla birlikte işçilik ve sünger değişimleride dahil bu köşe koltuk için gerçek deri ile yüz değişimi 40.000 lira net fiyat çıkmaktadır.

Bu fiyat gidecek deri miktarına ve koltuğun modeline göre değişmektedir.

NOT: Bu fiyatlandırmalar geçmiş tarihlere ait olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle güncel fiyatları öğrenmek için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

 

Exit mobile version