Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Kapıdan Geçmeyen Koltuk

Kapıdan Geçmeyen Koltuk

Koltuklarınız eskidi ve yüzlerinin değişmesi gerekiyor fakat koltuklarınız evden dışarı çıkmıyor mu ? Kapıdan geçmeyen koltuk takımlarının çözümü Limon koltuk’ da.

Uğraştınız fakat bir türlü kapıdan geçmeyen koltuklara nasıl bir çözüm bulabiliriz. İlk akla gelen elbette kollarının sökülmesi olacaktır. Tabiki yapı itabari ile buna elverişli ise. Bir diğer seçenek ise ayaklarının sökülmesidir. Dar kapıdan koltuk geçirirken en ufak bir cm dahi etki etmektedir. Bu nedenle ayak veya kolların sökülmesi işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Bir kanepe odadan nasıl çıkartılır sorusuna çözüm aramadan önce mutlaka farklı açılardan denemek de fayda olacaktır. Bu konuda pek bir tecrübeniz yok ise kapı ve duvarlarınıza zarar verme olasılığınız yüksek olduğu için pek fazla zorlamamanızda fayda olacağını düşünüyoruz.

Kapıdan geçmeyen koltuk sorunları hem koltuklarınızı yüz değişimine verirken hemde yeni bir koltuk takımı aldığınızda karşılaşabileceğiniz bir sorundur. Düz mantıkla düşünecek olur isek koltuk bulunduğu odaya girdi ise mutlaka bir şekilde çıkacaktır da fakat dar alanlarda bu kural her zaman geçerli olmayabiliyor. Koltuğun odaya girerken ki ve çıkarken ki açılarının farklı olmasından dolayı kapıdan içeri giren bir koltuğun çıkması imkansız olabilir. Böyle bir durumda eğer ki çözüm bulamıyor iseniz mutlaka profesyonel bir destek alınız.

Kolları ve Ayakları Sökülmeyen Koltukların Evden Çıkartılması

Koltuk takımınız yukarıda makalemizde belirttiğimiz gibi kolları veya ayakları sökülmüyor ise , iskelet yapısı bir bütün halde ise işimiz biraz daha zor olacaktır. Yine düz mantık düşünüp girdi ise bir şekilde aynı yerden dışarı çıkar diye düşünüyoruz fakat bu kural belirttiğimiz gibi her zaman uymamaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınız da eğer ki koltuklarınız farklı eğilimlerde kapıdan sığmıyor ise tek alternatif kalıyor pencereden çıkartmak. 3-5 katlı binalarda vinç yardımı ile bu sorun çözülmektedir fakat bu işlem sizin için ekstra maliyet demektir. Böyle bir işleme değecek koltuk takımı ise yapılabilir.

Yeni bir koltuk takımı aldınız ve her yol denenmesine rağmen kapıdan içeri girmiyor. Yapı itibarı ile ayak veya kolları sökülen bir koltuk takımıda değil. Vinç ile pencereden içeri alınma işlemine ise girme olanağı imkansız. Bu durumda tek çareniz kalıyor koltuğu aldığınız yer ile görüşüp kapıdan sığacağı sekilde yaptırmanızdır. Böyle bir durumda satıcı firma mesuliyet üstlenmeyeceği için size neredeyse bir koltuk maliyeti masraf çıkacaktır. Bu nedenle beğendiğiniz koltuğu almadan önce mutlaka evinize sığıp sığmayacağı  konusunda bir inceleme yapınız. Yada beğendiğiniz koltuğu evinize uygun ölçülerde biz yapalım. Bu konuda detaylı bilgi için lütfen TIKLAYINIZ veya atölyemizi arayınız.

Kapıdan geçmeyen koltuk sorununuz var ise Limon koltuk döşeme atölyesini arayarak destek alabilirsiniz.

Kapıdan Geçmeyen Koltukların Sökülüp Tekrar Toparlanması

Dar koridorlar, dar merdivenler ve dar kapılara sahipseniz mutlaka koltuklarınızın girmesi ve çıkması zor olacaktır. Bu nedenle koltuklara ve duvarlara zarar gelmemesi için;

  1. Koltukların zor geçme durumunda mutlaka olabildiğince parçalarını ayırmak. Böylece yüksek katlardan asansör ile indirmesi de kolay olacaktır
  2. Parçalara ayrılarak çıkartılan koltuklar duvarlara ve asansöre de zarar vermeyecektir.
  3. Teslimata hazır hale gelen koltuklar gerekli ambalaj işleminden sonra yine mümkün olduğu kadar parçalı olarak eve getirilmesi. Böylece sadece duvarlar veya asansör değil kumaşı yenilenmiş koltukta korunmuş olacaktır. Aksi durumda sürtünerek zarar görme olasılığı yüksek olabilir. Buda daha büyük zararlara sebep olabilir.
  4. Gerekli alet ve takımlar bulundurularak koltukların montajı evde yapılmalıdır.

 

Exit mobile version