Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Deri Koltuk Döşeme Fiyatları

Deri Koltuk Döşeme Fiyatları

Kolay temizlenmesi nedeni ile bir çok ev hanımı tarafından tercih edilmektedir. Özellikle koltukların kol kısımlarında çok fazla kirlenme olduğu için hem daha az deformasyon olması hemde rahat temizlnemesinden dolayı deri tercih edilmektedir. Deri koltuk döşeme neden tercih edilmeli artısı ve eksisi nelerdir buyrun makalemizde açıklayalım.

Döşemelik kumaşlarda olduğu gibi deri koltuklarda da kalite açısından önerebileceğimiz ve önermeyeceğimiz deri seçenekleri vardır. Bu nedenle eğer ki koltuklarınızın kumaşını veya derisini komple deri olarak yeniletecekseniz ve derisini de siz alacaksanız, kalitesinden emin olmadığınız durumlarda mutlaka Limon koltuk döşeme ustanıza danışınız. Bizim önereceğimiz deri seçeneklerinide değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Döşemelik derinin (vinleks deri) kaliteli olması kullanım ömrü açısından çok önemlidir. Bununla birlikte iyi bir deri hem çalışma esnasında rahat olur hem de yapılan işi daha dolgun ve tok gösterir.  Bu nedenle atölyemizin önerdiği döşemelik deri (vinleks deri) seçeneklerini mutlaka değerlendirin.

Deri koltuklarda fiyatlandırma hesaplanırken koltuğa gidecek deri metrajı , koltuğun modeli ve sünger durumları en önemli etkendir. Kaliteli bir deri metre fiyatı 150 lira ile 200 lira arası markasına göre değişmektedir. Tabiki bu rakam suni deri (vinleks deri) için geçerlidir.

Deri koltuk döşeme fiyatlarını yaptığımız bir örnek iş ile açıklayarak sizleri de bu konuda bilgilendirmeye çalışalım

Resimdeki koltuklardan yola çıkarak sizleri deri koltuk döşeme fiyatları hakkında detaylı bilgilendirmeye çalışalım. Müşterimize yapmış olduğumuz bu koltuklar iki adet tekli ve bir adet üçlü koltuktan oluşmaktadır. Toplamda 22 mt deri kullanılmıştır. Bununla birlikte koltukların süngerleri de komple yenilenerek koltuklar a’dan z’ ye bir tadilattan geçmiştir. 3 parçadan oluşan bu koltukların adresten alınıp adrese teslim fiyatı 12,000 tl dir.

Sünger ve deriye gelebilecek fiyat artışları göz önünde bulundurularak ihtiyaç halinde koltuk döşeme ustanız ile irtibata geçerek güncel fiyat almanızı öneririz. Deri koltuk döşemeleriniz için tamirat ve yüz değişim fiyatı almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Koltuklarınızı biz yeniledikten sonra % 100 beğenme garantisi veriyoruz.

Hakiki Deri Koltuk Döşeme

Hakiki deriler metre kare olarak satılmaktadır ve metre kare fiyatlarıda kalitesine göre 800 tl ile 1.200 tl arasında değişmektedir. Bu fiyat aralığı neden diye soracak olursanız, suni derilerde olduğu gibi hakiki derilerde de kalite seviyesi bulunmaktadır. Bu fiyat farkı bundan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle aynı koltuk takımına kullanılacak deri metresi suni deride örneğin 20 mt iken bu hakiki deride % 70 gibi daha artmaktadır. Bu konuda da örnek bir çalışma göstererek hakiki deri döşeme fiyatları hakkında bilgi vermeye çalışalım

Hakiki deri koltuk döşeme

Resimdeki örnek deri koltuk yüz değişim işimizde 4,5 metre karelik 3 tabaka hakiki deri kullanılmıştır. Ürün sahibinin seçmiş olduğu hakiki deri metre fiyatı ise 1,000 liradır.  Bu durumda toplamda  13,500 lira deriye ücret ödenmiştir. İşçiliği ile birlikte bu rakam toplamda 22.000 lira tutmuştur.

Örnekte de gördüğünüz üzere hakiki deri döşeme fiyatında derinin fiyatı çok önemlidir. Çünkü fiyatı belirleyici ana unsur deridir. Hakki deri bir koltuğunuz var ve yüzünü değiştirmek istiyorsanız arayıp fiyatı ne tutar diye sormadan önce kullanılacak deriyi belirlemek çok önemli. Koltuğunuzun resmini yollayın modeline göre gidecek deri metrajı ve işçilik ücreti hakkında bilgi verelim. Hakiki deri renk seçeneklerini görmek için kartela ile adresinize geliyoruz.

Hakiki deri koltuk fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayınız

Deri Koltuklar Kumaşa Veya Kumaş Koltuklar Deriye Döner mi?

Her model koltuk takımlarında komple yüz değişimi yapılmadan önce eskiyen kumaş veya deri komple sökülüp atıldığı için var olan bir deri koltuğunuz komple kumaşa veya kumaş koltuğunuz komple deriye döner. Bunun hiçbir olumsuz durumu yoktur. Bu konuda daha fazla bilgi için koltuk modelini görmemiz gerekmektedir.

Suni Deri Terletir mi ?

Bu soruya genel bir cevap verecek olursa evet suni deri terletir fakat kaliteli bir deri ile kalitesiz bir deri arasında dahi bu konuda fark vardır. Kaliteli deri yumuşak, esnek ve altı astarlı olur. Kalitesiz bir deri ise sert ve astarsız olmakla birlikte hiç denecek kadar az esnek olur. Kalitesiz deri daha kötü kokar, kaliteli deride ise hoş bir deri kokusu vardır. Bu iki deri arasında terletip terletmeme farkı vardır.  Gerçek deride dahi terletme durumu vardır. Bu durum havanın ısısına göre değişkenlik göstermektedir. Yaşadığınız bölge serin bir iklime sahip ise terleme sorunu pek yaşamazsınız ama hem sıcak iklimli bir yerde yaşıyorsunuz hemde deri koltuklarınız var ise bu konuda sorun yaşama ihtimaliniz var. Size düşen ise kaliteli deri kullanmak. Derinin kalitesi hakkında koltuk döşeme ustanız size yardımcı olacaktır.

Deriyi Nereden Temin Edebilirim ?

Suni deri ( vinleks ) ve hakiki deri için mağaza mağaza semt semt gezmenize gerek yok. İster hakiki deri isterseniz suni deri renk seçenekleri için kartelamız bulunmaktadır. Atölyemize gelerek veya evinize servis isteyerek bu renk seçeneklerini görebilirsiniz.

Deri Bakımı Nasıl Yapılmalı

Deri bakımını iki kısımda ele alabiliriz. Hakiki deri ve suni deri.

Hakiki deride haftalık veya aylık koltuğun standart temziliği haricinde görünümünü, canlılığını ve parlaklığını kaybetmemesi için badem yağı veya vazelin ile bakım yapılmalıdır.

Peki bunu nasıl yapacağız.

Kuru beyaz bir bey ile vazelini veya badem yağını dairesel harekeler ile deriye yedirerek tekrarlanmalı. Bu işl.emlden sonra yine kuru bir bez ile ikince kez üzerinden geçirilerek işlem sonlandırılabilir.

Bunu yılda 2 kez yaparak koltuğunuzun üzerindeki hakiki deriyi daha uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Gelelim suni deriye;

Suni deri bakımında kesinlikle kimyasal içerikli bir ürün veya sabun kullanmadan yanlızca beyaz bez ve beyaz sabun ile koltuğunuzu ayda bir kez silmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde bir temizlik derinin çatlayıp yırtılmasını engelleyecektir.

Exit mobile version