Site icon Limon Koltuk | Koltuk Tamiri

Chester Koltuk Döşeme

Chester Koltuk Döşeme

Koltuk takımları içinde işçiliği en ağır olan ve yapım süresi en fazla olan modellerden biride chester koltuklardır. Bu nedenle chester koltuk döşeme fiyatları diğer koltuk döşeme fiyatlarına göre daha yüksektir. Chester koltukların farklı farklı modelleri vardır.Bu modellerinde hepsinde ayrı bir ücret tarifesi vardır.

Chester koltuk döşeme modellerinde iskelet yapısı da farklıdır. Bu farklılığa karşı kullanılan sünger çeşitliliği de diğer koltuklara göre farklıdır. Chester koltuklarda genel olarak daha sert sünger tercih edilmelidir. Bunun nedeni ise kapitone katlarının daha uzun süre bozulmadan kalmasıdır. Chester koltuk modelini diğer kapitoneli modellerden ayıran en belirgin özellik ise koltuğun kol ve sırt bölümlerinin aynı hizada ve tek sırada olmasıdır.

Kapitone Koltuk Döşeme

Kapitone koltuklar ile chester koltuklar görsel olarak benzerdirler fakat bu iki koltuğu birbirinden ayıran en belirgin özellik chester koltuk da sırt ve kolların aynı hizada ve yükseltide olmasıdır. Kapitone modellerde ise sırt ve kol yükseltisi farklılık gösterir. Benzer tarafları ise her ikisininde işçilik mantığı ve dış görseli yakındır ve kapitone düğme dediğimiz sistem ile yapılmaktadır.Limon koltuk döşeme atölyemizde hem chester hemde kapitone koltuk modeli imalatı ve yüz değişimi yapılmaktadır.

Aşağıda atölyemizde çekilen bir video bulunmaktadır. Bu video içeriğinde yüz değişimine gelen bir chester koltuk yüz değişimi ve model değişimi işlemi görmektedir. Komple kumaş ve süngeri değişmektedir. Ayrıca kollarındaki kapitonelerde iptal edilerek sadece yaslanma yerlerine yapılmıştır. Videomuzu inceleyerek nasıl emek verilip yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

Chester Koltuk Döşeme Fiyatları

Her koltuk takımında olduğu gibi chester koltuk döşeme fiyatları için ne kumaş kullanılacağı ve bu kumaşın mt fiyatı çok önemlidir. Seçilecek kumaşın mt fiyatına göre rakamda çok farklılık oluşmaktadır. Chester koltuk için seçilecek kumaşta dikkat edilmesi gereken en önemli konu kumaşın hafiften esnek olmasıdır.

2.30 mt lik bir chester koltuk için ortalama 13 mt gibi bir kumaş gitmektedir.  Eğer ki kumaş değil de hakiki deri olur ise o zaman metraj degişmektedir. Hakiki deriler metreküp olarak hesaplanmakta ve firesi çok olmaktadır. Belirttiğimiz ölçüde bir chester koltuk için 13 mt kumaş gideceğini düşünecek olur isek eğer ortalama kaliteli bir yumuşak kadife mt fiyatıda 150 liradır. Bu kadife ile 13 mt X  150 tl = 1,950 lira gibi bir kumaş ücreti çıkar. Bu rakam seçeceğiniz kumaşın mt fiyatına göre değişir.

Chester koltuk yüz değişimi ile birlikte süngerleride komple yenilenecek ise eğer  2,000 lirada sünger maliyeti çıkmaktadır. Bunun dışında 2.30 mt lik bir chester koltukta ortalama 5,000 lira işçilik ücreti vardır. Bu işçilik ücreti kapitone koltuklarda farklı chester koltuklarda farklı olabilir. Hatta chester koltuklarda modele göre de değişmektedir. Bu rakamların hepsini toparlayacak olursak 9.000 lira bir ücret çıkmaktadır.

Bu rakam süngerin fiyatına göre, kumaşın fiyatına göre ve koltuğun modeline göre zaman zaman değişiklik gösterebilir. Bu nedenle chester koltuk kaplama fiyatı ve kapitone koltuk kaplama fiyatı hakkında güncel bilgi almak için limon koltuk döşeme atölyesini arayınız.

 

Evimdeki Koltuğu Chester Modeline Çevirebilirmiyiz ?

Her koltuk modeli chester dediğimiz kapitoneli koltuk modeline çevrilememektedir. Çünkü chester koltukların iskelet yapısı normal koltuk modellerine göre farklıdır. Bu farklılığın giderilmesi yeni bir iskelet yapım maliyeti ile aynı olabilir. Bu maliyette göz önünde bulunarak koltuğunuzun chester modele dönüp dönemeyeceği hakkında ustanız size bilgi verecektir.

Fakat koltuk iskeleti bu dönüşüme uygun ise o zaman bu işlem yapılabilir. Bu konuda net bilgi alabilmeniz için yapmanız gereken koltuklarınızın resmini bize göndererek bu değişim için uygun olup olmadığını öğrenip, eğer ki dönüşüm mümkünse maliyet bilgisi almaktır.

CHESTER KOLTUK HAKKINDA

Chester koltuk, 18th yüzyılın ortalarında İngiltere’de ortaya çıkan bir tasarım türüdür. Chester koltukları, güzel ve zarif bir görünüme sahip olmalarının yanı sıra, konfor ve dayanıklılık açısından da önemli özellikler taşır.

Chester koltuklarının karakteristik özellikleri arasında, çift taraflı döşeme, kalın ve yumuşak dolgulu kolluğu, kalın ve yumuşak dolgulu oturuşu ve yüksek bel ve sırt desteği bulunur. Bu özellikler sayesinde, Chester koltukları otururken rahat bir pozisyon sağlar ve vücudu destekler.

Chester koltuklarının tasarımı, neoklasik stili yansıtır. Bu nedenle, Chester koltukları genellikle ağır, kalın ve kusursuz şekilleriyle dikkat çeker. Bu tasarım özelliği, Chester koltuklarının çok sayıda farklı mekânda kullanılabilecek şekilde çok yönlü hale getirir. Örneğin, Chester koltukları evlerin oturma odalarında, yönetim ofislerinde ve lüks otellerde kullanılabilir.

Chester koltuk modellerimizi İNSTAGRAM sayfamızdan inceleyebilirsiniz

Exit mobile version